Ondersteuning voor keukens van woonzorg- en verblijfscentra​

Dankzij haar jarenlange ervaring heeft Culinoa zich gevestigd als een belangrijke speler in de maaltijdzorg voor de gezondheidssector. Gespecialiseerd in de sector van de woonzorgcentra en van de verblijfscentra voor gehandicapten, werken we momenteel samen met meer dan honderd instellingen, verspreid over heel België.

Kwaliteit is voor Culinoa vanzelfsprekend.

Inderdaad, vertrekkende van de keuze van de producten, de uitwerking van de recepten en de menu’s, de bereidingstechnieken, de gewijzigde texturen tot de presentatie en de bediening van de maaltijden. Het hele proces is geformaliseerd om u een hoog kwaliteitsniveau te garanderen.

Onze bijzonderheid ?

Een innovatief cateringsysteem waarmee u uw maaltijdvoorziening zelf kunt blijven beheren. Daarbij geniet u van voortdurende professionele ondersteuning. Bij Culinoa willen we het volledige potentieel van uw koks naar boven halen. Onze rol is dan ook om samen met u een kwaliteitsplan uit te werken, dat vervolgens door uw eigen keukenteam wordt uitgevoerd. Het is dus wel degelijk uw keukenverantwoordelijke die de maaltijdzorg beheert en het zijn uw koks die de maaltijden bereiden voor uw bewoners.

Culinoa is geen traditioneel cateringbedrijf, het positioneert zich als uw partner in een continu proces van kwaliteitsverbetering in samenwerking met uw teams.

Culinoa heeft een grondige kennis van de gezondheidszorg en zorgt voor de integratie van de verschillende geldende normen, zodat uw keukenteam een efficiënte schakel is in het bereiken van een optimaal kwaliteitsniveau op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van verzorging.

WoonzorgcentraVerblijfscentra

Over Culinoa

Culinoa, opgericht in 2001 door een gepassioneerde voor de keuken, brengt vandaag een team van deskundigen samen, met als enig doel de catering zijn verdiende sporen terug te bezorgen. Aan de oorsprong van deze missie ligt één vaststelling: collectieve maaltijdverzorging wordt maar al te vaak bekritiseerd binnen de culinaire wereld zelf.

Ons doel is dan ook om ons opnieuw te richten op de essentie van ons beroep, koken, zodat plezier aan tafel terug een fundamentele waarde wordt van de collectieve maaltijdzorg. Om dit te bereiken, begeleidt Culinoa uw koks bij het samenstellen van kwaliteitsvolle en smakelijke menu’s.

De tevredenheid van uw bewoners is uw belangrijkste bezorgdheid. Laten we daarom samenwerken zodat voor hen elke maaltijd een moment van waar genot kan betekenen.

Onze waarden

passie-smaak

Een passie voor smaak

Receptkaarten voor maaltijden, met duizend en één smaken en die de nadruk leggen op plezier aan tafel en rekening houden met ieders voedingsbehoeften.

beheer

De controle van het beheer.

Een vereenvoudigd beheer van uw keuken voor een voortdurende gegarandeerde kwaliteit.

delen

Het delen van onze expertise

Uitmuntendheid bereiken dankzij onze ondersteuning en opleidingen.

transparantie

Transparantie

Een vertrouwensrelatie die richting geeft aan elk van onze acties.

hygiëne

Respect voor veiligheid

Hygiëne en voedselveiligheid staan bij ons centraal.

Onze diensten

null

Catering

Ons team van culinaire deskundigen ondersteunt uw keukenmedewerkers om de kwaliteit te verbeteren van de aangeboden maaltijden aan uw bewoners. Samen zorgen we ervoor dat, dankzij een proces van continue verbetering, we een hoog niveau van dienstverlening aan uw bewoners kunnen aanbieden.

Onze dieetdienst ondersteunt u om perfect uitgebalanceerde menu’s aan te bieden, rijk aan smaak en aangepast aan de verschillende texturen. Deze menu’s worden samengesteld in samenwerking met uw team en beantwoorden aan de geldende normen alsook aan deze van Zorg en Gezondheid.

Wij ondersteunen u bij de implementatie van een echt kwaliteitsplan dankzij het formaliseren van het geheel van procedures.

null

Opleiding

De nodige zorgvuldigheid en het vermogen om procedures nauwkeurig op te volgen zijn essentiële eigenschappen om de kwaliteit van uw restaurantservice te behouden. Wij geven uw koks de juiste werkwijze en technieken mee om de voortreffelijkheid van uw maaltijden te garanderen. Ons doel? Uw koks motiveren opdat ook zij onze gemeenschappelijke waarden delen.

We hebben verschillende trainingsmodules ontwikkeld om de vaardigheden van uw keukenteam te verbeteren en in het bijzonder:

  • De kooktechnieken
  • De gewijzigde texturen
  • De presentatie op het bord en de dienst in de zaal
  • De rol van de keukenchef
  • HACCP hygiëne
  • Voedingszorg voor geïnstitutionaliseerde ouderen
  • Voeden is verzorgen De ondervoeding, uitdagingen en kosten voor het woonzorgcentrum
  • Enz…

Deze opleidingen worden met name uitgevoerd in samenwerking met VBVD.

null

Beheersoplossing.

Omdat het beheren van een dienst maaltijdzorg ingewikkeld is, heeft Culinoa voor u een beheersoftware ontwikkeld dewelke uw leven zal veréénvoudigen. Met ISIREST krijgt u een overzicht van alle aspecten van uw keukenbeheer: bestellingen, kosten, voorraden, productiedocumenten, hygiëneaanbevelingen, allergenen,…

Deze software werd in eigen huis ontwikkeld en in het bijzonder door koks met ruime ervaring in de horeca. Zij staan garant voor een eenvoudig en efficiënt gebruik.

De software evolueert voortdurend en al naargelang uw specifieke verwachtingen en wensen.

Culinoa investeert continu in de ontwikkeling van IT-oplossingen om uw keukenmedewerkers te helpen bij hun dagelijkse werkzaamheden.

null

Aankoopbeheer

Een goede maaltijd vereist goede producten. Daarom is Culinoa ook een aankoopgroep. Dankzij gedeelde aankopen geniet u van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten tegen een zeer scherpe prijs.

Culinoa werkt ook met lokale producten en alimentatie, gekozen voor hun hoge smaakkwaliteit.

Atelier de confection culinaire

Atelier voor culinaire ontwikkelingen.

Culinoa heeft een eigen atelier voor culinaire bereidingen. Een professionele keuken uitgerust met de nieuwste apparatuur en met een productiecapaciteit van meer dan 1000 maaltijden / dag. De keuken wordt gebruikt voor het bereiden van maaltijden in opdracht van woonzorgcentra dewelke geen maaltijden wensen te bereiden binnen hun instellingen.

Onze keuken werkt volgens het principe van koken in koude lijn en met de klassieke kooktechnieken. Deze wijze garandeert hoge kwaliteit zonder compromissen.

Centre d'expertise culinaire

Centrum van culinaire deskundigheid en ervaringen.

Het doel van ons culinair expertisecentrum is om de producten en recepten, die aan al onze klanten worden aangeboden, voortdurend te testen. Het culinaire expertisecentrum zorgt voor een voortdurende verbetering van de kwaliteit van de maaltijden die u aanbiedt aan uw bewoners.

Onze commissie kwaliteit houdt ook rekening met de opmerkingen van uw koks bij het testen en aanpassen van de recepten.

Onze culinaire expertise centrum werkt samen met het Smart Gastronomy Lab van de Universiteit van Gembloux, dat met ons mee nadenkt over de keuze van de ingrediënten en over de best geschikte culinaire technieken. Zij valideren de kwaliteit van onze recepten bij de bewoners.

Getuigenissen

News