Uw plezier,
onze passie

Voorstelling van Culinoa

Hebt u ooit die onweerstaanbare drang gevoeld om van uw passie uw levenswerk te maken? Het borrelt in u, u bent erdoor geobsedeerd …

Alain Bever was al sinds zijn vroege jeugd gepassioneerd door koken en besloot om van zijn liefde voor smaak zijn beroep te maken. Na zijn opleiding hotelmanagement begon hij zijn carrière in de klassieke restaurantsector. Al gauw volgde hij echter zijn hart en koos hij voor catering voor gemeenschappen. En gedurende meer dan tien jaar heeft hij ervaring opgedaan in zowel maaltijdverzorging als management.

Maar één gedachte liet hem niet los. Moeten we niet een nieuwe manier creëren om diensten voor collectieve maaltijdverzorging aan te bieden?

Alain Bever besloot om een gloednieuw en bijzonder innovatief concept van collectieve maaltijdverzorging te creëren: AB Restauration. Het principe? U helpen om uw maaltijdverzorgingsdienst te beheren en daarbij autonoom te blijven. AB Restauration had niet de intentie om voor u maaltijden te koken, maar om u te helpen bij het ontwikkelen van een kwaliteitsvol menuplan, vol smaak en aangepast aan uw instelling. Zo blijft uw chef-kok de maaltijden beheren en zijn het uw koks die de gerechten voor uw bewoners bereiden.

Enkele jaren later nam de onderneming een nieuwe wending. Alain Bever ontmoette een computernerd. Samen ontwikkelden ze een krachtige beheertool: ISIREST, een computerprogramma voor chef-koks waarbij de kosten worden beheerst en de kwaliteit van de maaltijden kan worden gegarandeerd.

Het succes liet niet op zich wachten. In de loop der jaren is de onderneming blijven evolueren. Er werden nieuwe diensten aangeboden, zoals een aankoopgroep. En het team breidde nog verder uit: negen professionals zijn het oorspronkelijke team komen versterken.

Dankzij het harde werk van al haar medewerkers, heeft AB Restauration zich gevestigd als een belangrijke speler in de maaltijdverzorging in de gezondheidszorgsector.

Maar de kunst van goed eten blijft een voortdurende zoektocht. Daarom bezint Alain Bever zich meer dan vijftien jaar na de oprichting van zijn onderneming opnieuw. Zijn uitdaging? Het imago van collectieve maaltijdverzorging oppoetsen en een gemeenschap vormen waarin ook koks worden betrokken.

Hij besluit dat een nieuw concept voor zijn aanpak noodzakelijk is. Voortaan is het doel om alle verworven ervaring ten dienste te stellen van de bewoners en hun koks, zodat zij samen naar meer tafelgenot kunnen streven.

culinoa-300

En wat is een betere manier om dit nieuwe begin te symboliseren dan met een nieuwe naam en een nieuwe visuele identiteit? Het team besluit om het merkimago te herbekijken en zo de waarden die aan de basis liggen van hun onderneming over te brengen: het plezier van het eten, het eigen beheer, het delen van de passie voor koken.

AB Restauration wordt omgevormd tot Culinoa.

Onze missie

Ons doel is alle actoren in de collectieve maaltijdverzorging te verenigen rond onze passie voor smaak. Wij willen het werk van uw kok weer toespitsen tot de kern van zijn beroep: koken. Onze specialisatie ligt in de maaltijdverzorging in de gezondheidszorg en wij streven ernaar om van elke maaltijd een moment van genot te maken, zowel voor uw bewoners als voor uw chef-koks.

Om dit te bereiken, bieden wij u een compleet dienstenpakket aan, volledig gericht op één enkel doel: u een compromisloze kwaliteit/prijsverhouding garanderen.

Tevredenheid van bewoners in verpleeghuizen

Onze waarden

passie-smaak

Een passie voor smaak

Receptkaarten voor maaltijden met duizend en één smaken, die de nadruk leggen op tafelgenot en rekening houden met ieders voedingsbehoeften.

beheer

Beheercontrole

Een vereenvoudigd beheer van uw keuken voor een steeds gegarandeerde kwaliteit.

delen

Het delen van onze expertise

Uitmuntendheid bereiken dankzij onze ondersteuning en onze opleidingen.

transparantie

Transparantie

Een vertrouwensrelatie die richting geeft aan elk van onze acties.

hygiëne

Respect voor veiligheid

Hygiëne en voedselveiligheid staan bij ons centraal.

Ons team

Vandaag heeft Culinoa een team van tien experts, allen gepassioneerd door tafelgenot.

Joël Smets

Culinair adviseur

Anne-Charlotte Nolf

Culinair adviseur

Sophie Stevens
Sophie Stevens

Diëtist & opleidster

Kwinten De Smet

Marketing & project

Florence Lemaître

Diëtist en Culinair adviseur

Sophie Federinov

kwaliteits- en communicatiemanager

Steven de Laat

Directeur Generaal

Stéphane Decamp

Culinair adviseur

Stéphanie Navarre
Stéphanie Navarre

Diëtist, opleidster, project management

Carmen Del Cueto

Administratief medewerkster

Cédric Le Goupil

Centrale keukenmanager

Stéphane Charlier

Culinair adviseur

Sophie Cuypers

Culinair adviseur

Amaury Bever

Financieel en personeelsverantwoordelijke

Roland Duplat

Operations & development