Catering opleiding voor het personeel van woonzorgcentra

Culinoa biedt u een waaier aan opleidingen voor medewerkers van woonzorgcentra, van het management tot het bedienend personeel, en dit overal in België. Dankzij Culinoacademy leren wij u de beste werkwijzen aan die eigen zijn aan de catering voor ouderen. Als gevolg zal de tevredenheid en het welzijn van uw bewoners verhogen.

Reserveer een opleiding voor uw personeel

Culinoacademy - Femme formée à la restauration collective en salle

Culinoacademy voor het beheer van uw cateringdienst

Culinoa is een bedrijf gespecialiseerd in catering voor ouderen. Ons doel is dat onze klanten de best mogelijke service aan hun bewoners kunnen bieden. Om dit te bekomen, biedt Culinoa kwaliteitsvolle opleidingen aan via Culinoacademy.

Het beheer van de catering van een woonzorgcentrum vereist immers specifieke competenties. De verzorging van ouderen vraagt voldoende knowhow en sociale vaardigheden. Menu’s moeten ook worden ontwikkeld naargelang de specifieke behoeften van de bewoners.

Voor alle leden van uw team

Bijgevolg is het belangrijk dat uw teamleden een gerichte en aangepaste opleiding volgen om hun kennis van de ouderenzorg te optimaliseren.

Ons opleidingsteam richt zich daarom op verschillende beroepen binnen een woonzorgcentrum.

null

Zorgpersoneel

Voor de medische en paramedische beroepen bieden wij verschillende opleidingsthema’s aan, zoals hulp bij de maaltijd en geïndividualiseerde begeleiding, voedingsadvies voor ouderen of het omgaan met ondervoeding.

Formation

Het keukenpersoneel

Wij leiden het keukenteam op om de specifieke vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor de catering in woonzorgcentra. Onze opleidingen zijn bestemd voor alle keukenberoepen: Chefs, souschefs, koks, keukenhulpen, polyvalente medewerkers, enz. Wij behandelen alle onderwerpen in verband met de voeding van ouderen: soorten gerechten en hun bereiding, koken met aangepaste texturen, mooi dresseren van borden en goede hygiëne.

null

Bedienend personeel

Voor het bedienend personeel, bieden wij opleidingen aan met betrekking tot het correct opdienen van maaltijden in de eetzaal of op de kamer. Zij zijn zowel bestemd voor de zaalverantwoordelijke van het woonzorgcentrum als voor elke werknemer die de ochtend-, middag- of avondmaaltijden serveert of afruimt.

In de praktijk: Hoe werken onze opleidingen?

Wanneer u een van onze opleidingen wilt reserveren, gaat u gewoon naar onze online reservatiemodule. U kunt kiezen uit een waaier van beschikbare opleidingen, ingedeeld volgens personeelstype. Er zal dan contact met u worden opgenomen om uw inschrijving te bevestigen.

Raadpleeg de opleidingsbrochure

Waar vinden onze opleidingen plaats?

Afhankelijk van uw mogelijkheden en het type opleiding kan de opleiding worden georganiseerd in uw vestiging, in ons opleidingscentrum in Floriffoux of in één van de Colruyt Academies in Ukkel, Jambes of Luik.

null

Dynamische en professionele opleidingen

 De aangeboden opleidingen worden gegeven door professionals uit de catering- en zorgsector. De leeromgeving is dynamisch en betrekt elke deelnemer.

Wilt u meer weten over onze opleidingen en hun voorwaarden? Wenst u een gepersonaliseerd voorstel te ontvangen dat u niet terugvindt in onze huidige catalogus? Neem contact met ons op!

Onze volgende opleidingen

Finger food

Doelgroep: Keukenpersoneel, zorgkundigen. Doelstellingen van de opleiding : Het aanbieden van voeding aangepast aan de mogelijkheden van de bewoners Nieuwe…

Meer weten

Onze opleiders zijn allemaal experts in hun vakgebied.

Hun prioriteit: hun kennis voortdurend verdiepen om die met u te delen. Theoretisch, maar vooral in de vorm van praktisch advies. Het doel is om de deelnemers geconcentreerd en geboeid te houden!

De toegevoegde waarde van onze experts :

  • Specialisten in hun vakgebied dankzij hun professionele achtergrond en ervaring. Zij zullen u helpen uw kennis te verbreden.
  • De verstrekte informatie is concreet en gebaseerd op voorbeeldsituaties die zich voordoen in gemeenschapskeukens in de gezondheids- en zorgsector.
  • Onze opleiders zijn beschikbaar om uw vragen voor, tijdens en na de opleiding te beantwoorden.

Ontdek onze opleiders

Stéphane Charlier

Stéphane Charlier

Kok en culinair adviseur

Sophie Federinov

Erkend diëtiste, gespecialiseerd in geriatrie

Sophie Stevens

Sophie Stevens

Erkend diëtiste

Stéphanie Navarre

Stéphanie Navarre

Erkend diëtiste, gespecialiseerd in hygiëne