De onderhoudsproducten van diversey®
Doelgroep: Keukenpersoneel. Doelstellingen van de opleiding : Correct gebruiken van de Diversey® producten Werkmethode : De workshop wordt aangepast naargelang…
Culinoa biedt u een waaier aan opleidingen voor medewerkers van woonzorgcentra, van het management tot het bedienend personeel, en dit overal in België. Dankzij Culinoacademy leren wij u de beste werkwijzen aan die eigen zijn aan de catering voor ouderen. Als gevolg zal de tevredenheid en het welzijn van uw bewoners verhogen.
Reserveer een opleiding voor uw personeel
Culinoa is een bedrijf gespecialiseerd in catering voor ouderen. Ons doel is dat onze klanten de best mogelijke service aan hun bewoners kunnen bieden. Om dit te bekomen, biedt Culinoa kwaliteitsvolle opleidingen aan via Culinoacademy.
Het beheer van de catering van een woonzorgcentrum vereist immers specifieke competenties. De verzorging van ouderen vraagt voldoende knowhow en sociale vaardigheden. Menu’s moeten ook worden ontwikkeld naargelang de specifieke behoeften van de bewoners.
Bijgevolg is het belangrijk dat uw teamleden een gerichte en aangepaste opleiding volgen om hun kennis van de ouderenzorg te optimaliseren.
Ons opleidingsteam richt zich daarom op verschillende beroepen binnen een woonzorgcentrum.
Voor de medische en paramedische beroepen bieden wij verschillende opleidingsthema’s aan, zoals hulp bij de maaltijd en geïndividualiseerde begeleiding, voedingsadvies voor ouderen of het omgaan met ondervoeding.
Wij leiden het keukenteam op om de specifieke vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor de catering in woonzorgcentra. Onze opleidingen zijn bestemd voor alle keukenberoepen: Chefs, souschefs, koks, keukenhulpen, polyvalente medewerkers, enz. Wij behandelen alle onderwerpen in verband met de voeding van ouderen: soorten gerechten en hun bereiding, koken met aangepaste texturen, mooi dresseren van borden en goede hygiëne.
Voor het bedienend personeel, bieden wij opleidingen aan met betrekking tot het correct opdienen van maaltijden in de eetzaal of op de kamer. Zij zijn zowel bestemd voor de zaalverantwoordelijke van het woonzorgcentrum als voor elke werknemer die de ochtend-, middag- of avondmaaltijden serveert of afruimt.
Wanneer u een van onze opleidingen wilt reserveren, gaat u gewoon naar onze online reservatiemodule. U kunt kiezen uit een waaier van beschikbare opleidingen, ingedeeld volgens personeelstype. Er zal dan contact met u worden opgenomen om uw inschrijving te bevestigen.
Raadpleeg de opleidingsbrochure
Afhankelijk van uw mogelijkheden en het type opleiding kan de opleiding worden georganiseerd in uw vestiging, in ons opleidingscentrum in Floriffoux of in één van de Colruyt Academies in Ukkel, Jambes of Luik.
De aangeboden opleidingen worden gegeven door professionals uit de catering- en zorgsector. De leeromgeving is dynamisch en betrekt elke deelnemer.
Wilt u meer weten over onze opleidingen en hun voorwaarden? Wenst u een gepersonaliseerd voorstel te ontvangen dat u niet terugvindt in onze huidige catalogus? Neem contact met ons op!
Doelgroep: Keukenpersoneel. Doelstellingen van de opleiding : Correct gebruiken van de Diversey® producten Werkmethode : De workshop wordt aangepast naargelang…
Doelgroep: Keukenpersoneel, zorgkundigen. Doelstellingen van de opleiding : Het aanbieden van voeding aangepast aan de mogelijkheden van de bewoners Nieuwe…
Doelgroep: Keukenpersoneel. Doelstellingen van de opleiding : Het gebruik verbeteren van uw Rational® apparatuur Kennismaken met de kooktechnieken van Rational®…
Hun prioriteit: hun kennis voortdurend verdiepen om die met u te delen. Theoretisch, maar vooral in de vorm van praktisch advies. Het doel is om de deelnemers geconcentreerd en geboeid te houden!
Stéphane Charlier
Kok en culinair adviseur
Kok en culinair adviseur
Stéphane is afgestudeerd aan de Hotelschool, heeft 30 jaar restaurantervaring en is 8 jaar geleden bij Culinoa in dienst getreden. Hij heeft ook in een woonzorgcentrum gewerkt om de specifieke kenmerken van de sector te leren kennen. Stéphane heeft tevens opleidingen gevolgd bij Rational om de verschillende gangbare kookmethodes onder de knie te krijgen (vacuümkoken, lage temperatuur, met sonde koken, stoven…). Zijn doel: zijn passie doorgeven, zodat ouderen kunnen genieten van lekkere maaltijden met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Eenvoudige, smakelijke en goed bereide keuken met kwaliteitsproducten.
Sophie Federinov
Erkend diëtiste, gespecialiseerd in geriatrie
Erkend diëtiste, gespecialiseerd in geriatrie
Sophie heeft een diploma in diëtetiek en werkt al 12 jaar in de sector van woonzorgcentra. Tegelijkertijd heeft ze een pedagogische achtergrond dankzij haar 6 jaar lange ervaring als opleidster bij IFAPME. In het kader van haar deelname aan het project ‘Plan Wallon Nutrition Santé et Bien-être des Aînés’ heeft Sophie ook een opleiding gevolgd voor het uitvoeren van welzijnsaudits. Gepassioneerd en geëngageerd, hecht zij veel belang aan het voorzien in de voedingsbehoeften van de bewoners, zowel kwantitatief als kwalitatief, maar ook én vooral aan het tafelgenot en de levenskwaliteit.
Sophie Stevens
Erkend diëtiste
Erkend diëtiste
Als recent gediplomeerd diëtiste is Sophie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding. Tijdens haar klinische stage werd Sophie geïntroduceerd en ondergedompeld in de geriatrie. Zij gebruikt de kennis die zij heeft opgedaan om mensen bewust te maken en het belang van goede voeding voor ouderen over te brengen. Naast voeding is de levenskwaliteit van ouderen voor haar een essentieel element. Tijdens haar opleidingen wil ze het publiek zo veel mogelijk betrekken door leuke en interactieve opleidingen aan te bieden.
Stéphanie Navarre
Erkend diëtiste, gespecialiseerd in hygiëne
Erkend diëtiste, gespecialiseerd in hygiëne
Naast haar activiteit als erkend diëtiste heeft Stéphanie op vele gebieden gewerkt en opleidingen gevolgd. Eerst was zij hygiënecontroleur in grootkeukens, daarna ging zij lesgeven na haar pedagogische bekwaamheidsattest te hebben behaald. Aangezien zij altijd in de horeca heeft gewerkt, kwam er een volgende logische stap in haar carrière. Ze werd manager in een gemeenschapskeuken en vervolgens chef-kok in een restaurant voor de volgende 10 jaar. Stéphanie werkt deeltijds als opleidster voor Culinoa en deeltijds als diëtiste in een psychiatrisch ziekenhuis, en staat dus altijd in contact met de realiteit. Opgeleid in communicatie, streeft zij ernaar dynamische en participatieve opleidingen aan te bieden en hecht zij veel belang aan het delen van kennis.