De opleidingen voor uw koks.

Een kwaliteitsvolle keuken vraagt zorgvuldigheid en methodologie. Het volgen van nauwkeurige werkprocedures is de beste manier om een buitengewone smaak en de aromas te behouden.

Daarom hebben wij bij Culinoa ons eigen opleidingscentrum opgericht, waar cursussen worden aangeboden die deze zorgvuldigheid benadrukken. Hiermee willen we uw koks verenigen, zo delen ze onze waarden en de wens om uw bewoners de best mogelijke maaltijd aan te bieden.

Waarom een opleiding geven aan het personeel dat instaat voor de collectieve maaltijdzorg?

En wat als uw chef-kok eens afwezig is? Bent u zeker dat u steeds een kwaliteitsvolle dienst maaltijdzorg kunt garanderen?

Heel vaak wordt de controle over de dienst maaltijdzorg over gelaten aan de keukenverantwoordelijke. Het probleem is dat in geval van een éénmalige of langere afwezigheid, de continuiteit van uw maaltijden en de kwaliteit hiervan in het gedrang komt.

Door het systeem van receptkaarten, ontwikkeld door Culinoa, bent u in staat om uw dienst maaltijdzorg onder controle te houden, ongeacht het personeelsverloop.

Culinoa gebruikt, net als de grootste chef-koks in de gastronomie, receptkaarten om het kwaliteitsniveau van uw keuken te garanderen.

De gemeenschap heeft het goed voor.

Het is dus belangrijk om uw koks op te leiden in de goede praktijken van Culinoa.

Tijdens verschillende trainingsmodules die speciaal voor hen zijn ontworpen:

  • null
    leren we hen de nieuwe culinaire technieken: koken op lage temperatuur, koken op kerntemperatuur, zweten en smoren van groenten …
  • null
    wij helpen hen bij het opzetten van een organisatiesysteem voor hun keuken en bij het definiëren van efficiënte werkprocedures: wat zijn de precieze taken die uw medewerkers uitvoeren? Gebeurt dit op een efficiënte manier ? Is er een manier om de dienst te verbeteren en dit met hetzelfde personeel ?
  • null
    we leggen hen uit hoe we aan de hygiënenormen van het FAVV kunnen voldoen.

Bij Culinoa geniet u ook van een regelmatige opvolging. Hebt u vragen aangaande de inrichting van uw keuken? Is er een nieuw concept dat u interesseert? Een bezoek van het FAVV waarvoor u zich wil voorbereiden? Onze culinaire deskundigen ondersteunen u bij de invoering van een efficiënt organisatiemodel en verbeteren het werk van uw medewerkers.

Culinoa werkt ook samen met de VBVD (Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten) die opleidingen ontwerpt en verzorgt op het gebied van diëtetiek met aangepaste texturen en voeding voor ouderen.

Daar de kwaliteit van uw dienstverlening sowieso afhangt van de competentie van alle leden van uw team, is Culinoa de ideale partner voor uw instelling.

Chefs in voorbereiding in de keuken voor bewoners van een verpleeghuis

Hoe ontwikkelt u een evenwichtige menu in de sector van de gezondheidszorg?

Het delen van expertise impliceert begrip voor wederkerigheid. Bij Culinoa willen wij samenwerken met uw koks. Daarom is het voor ons zo belangrijk dat uw koks onze waarden delen.

Om een voedingsplan te ontwikkelen en aan te passen aan uw instelling en aan verwachtingen van uw residenten, houden wij rekening met de mening van uw keukenverantwoordelijke. Hij is inderdaad het best geplaatst om de voorkeuren van uw bewoners te kennen. Wij voldoen dus niet alleen aan de voedingsbehoeften van elk van hen maar doen hen ook een plezier door maaltijden aan te bieden die ze lekker vinden. Samen ontwerpen we een plan met de verschillende diëten, aangepaste samenstellingen, themamaaltijden …